Sunday, November 6, 2016

Gabriel גבריאל (Bg)

Арх. Габриел - 
   
   Габриел е много известен ангел, но въпреки това е далеч от истинския си образ в представата и съзнанието на земните хора. Те я свързват с благата вест за рождениeто на Исус от Библията и с още някои библейски сцени. Тя има подчертано “женско присъствие” и излъчва много нежност.

    Тук ще дам повече подробности относно този прекрасен ангел; Тя е архангел на “ордена на Пентаграма” на земята; управлява Луната, лунната магия, всички земни води (морета, океани, езера, реки, язовири, водопади), на космическите сънища (сънищата от минали и бъдещи животи), на откровението, както и един от ангелите на Апокалипсиса. Габри-Ел е ангел на земната мисия на хората със свръхестествени и магически способности, и е отговорна за космическите принципи на Чистотата на всички нива и Истината.

    Други функции на Габриел са грижата за малките деца, подкрепа на писатели, поети, журналисти и всички видове творческо писане, както и съпровождане на религиозните ритуали. Нейното енергийно присъствие донася кръгове от магическа красота, крилата на аурата й се визуализират като кристално бели със сребърно сияние по края, понякога със пастелено бледо синьо –аквамарин заобикалящо всичко.
Очите й имат прекрасния цвят и блясък на кристалите цитрин и кехлибар заедно и са преливащо светло-жълти. Когато имате връзка с този ангел ще я видите да носи меден тромпет или отворена книга с празни бели страници (които са празни само за нас). Аз я визуализирам също носеща кристална купа с вода и бяла водна лилия в нея, или голям ключ от планински кристал и сребро с невероятна форма на “дантела” и сърце в средата, като Средновековен ключ.  Друг божествен атрибут на Габри-Ел גבריאל е диадема от бели кристали, бели и светло-сини опали. Понякога я виждам с нежно украшение за глава от сребро и аквамарин, което се спуска на челото й под формата на блестяща капка или полумесец. Всяко бяло цвете – символ на чистотата и девствеността – е знак на този ангел (затова в ренесансовите картини Габриел е изобразен носещ в ръка бяла лилия на Дева Мария.)

Цветята, които съответстват и разпръскват енергията на Габриел са: бяла водна лилия, бяла лилия, бяла роза, бял ирис, кокичета, момина сълза, бяло грамофонче, бял нарцис, бял божур, бял мак. (понякога и светлосиня незабравка). Може да използвате тези цветя при извършване на ритуалите за Габриел или при молитва.

Еврейското име на Габриел е Леванна (повечето хора, които имат мисия под нейно покровителство имат магически имена започващи с буквите Л, М, Н). Тя ръководи ангелите от първото небе – Шамаийм, нейният символ е девето лъчевата звезда – енеаграм; геометричната й форма за призоваване е хексаграм. Тя носи много нежен мирис на жасмин и лотус. Нейните ангели помощници са: Амбриел, Лайла, Мюриел. Плодовете на Габриел са крушата и бялото грозде.

Можете да призовете Габриел в молитва при следните случаи:

-         ако детето ви е болно или чувства постоянна болка (хронично)
-         ако сте притеснени и под стрес от поведението на детето ви
-         за облекчаване на женски болки –при бременност, мен. Цикъл
-         за бързо пречистване на енергията около вас
-         за изясняване на странна ситуация, която не разбирате
-         за преодоляване на вреден навик, който пречи на здравето ви – пушене, алкохол, упойващи вещества
-         за разтълкуване на сънища и видения
-    за пречистване на пространството (дома) и етерното тяло от негативни спомени и емоции
-         за писателско и поетично вдъхновение
-         успокоява емоционалния дисбаланс и депресиите
-         за разкриване на скрита истина
-         да усещате опасни хора и енергии около себе си
-         да помолите за прошка и да бъдете опростени

Още някои специални качества ,в които Габриел ще ви помогне:
-         за астрално пътуване и психични –сензорни способности
-         изпраща ви интуиция и сънища преди раждане на дете
-         подпомага интуицията, визуализирането, творческата енергия

Енергията на Габриел се усеща като много нежна и ефирна, но студена като водата. Посоката, която ръководи е Запад, това е посоката на елемента вода. Нейните дървета са: жасмин (който пречиства дома), бадемово и лешниково дърво, кокос. Стайно растение на пречистването и повишаването на вибрациите е бялата бегония и жасминът. Етерични масла, които е добре да използвате при особени ритуали са – жасмин, мелиса, бяла роза цвят, салвия, смирна, нарцис, нероли, лотус, върбинка, липов цвят, бял мускус, евкалипт. Подправка: канела, ванилия, кокос.

Някои от най- красивите и силни кристали се свързват с този ангел: аквамарин, планински кристал, бял и син лунен камък, бял, светлосин и синьо-зелен опал, зелен флуорид, перли, бял и светло-син нефрит, бял ахат, син калцит.

Тотемните животни, които представят енергията на Габриел са: бяла сова и бял паун. Нейните магически атрибути за извършване на ритуали са кристална чаша/ купа с вода, етерично масло от Жасмин, или алое, смирна, бяла или сребърна свещ, магичен печат – хексаграм.

Габриел ще ви помогне да сте по-състрадателни, прощаващи, нежни, чувствителни, смирени, чувстващи другите, даващи, с повишена интуиция. Тя е ангелът, ръководещ елемта на водата и елементалите –нимфи (русалки) са под нейно покровителство, както и водните създания. Тя покровителства хората, родени на специални дати по време на новолуние или пълнолуние. Най-добрите дни за призоваване на Габриел с ритуал са дните на пълнолуние, новолуние, понеделник, и датите свързани с водния елемент: (2, 8, 11, 17, 22, 26)
Тя ще ви помогне с желание при извършване на всички магически обреди и действия (** тези “магии” са всъщност неизменна част от божествената енергия, но хората не са ги разкрили и все още се плашат от тяхното съвсем естествено проявление в света. Те са лъчите на намеренията на сърцето.) тъй като Габриел е лидерът на лунните магии и женската енергия.
Нейната сефира в традицията на Кабала е 9 – Основа (Йесод), а силата на бог се изразява чрез нея в –Ша-дай-ел-Чаи- (вездесъщият жив бог). Най-изразителните човешки качества, проявления на божествената светлина, които са дар от Габриел са: спокойствие, вътрешен мир, душевна чистота, честност, истнинност, грация, интуиция, състрадания, опрощение.

Ако имате честта да сте един от учениците на Габриел, трябва да се стремите непрекъснато да усъвършенствате тези вътрешни качества.

Чакрите, с които се свързва силата на този ангел според някои са свързани с чакрата на женската сексуалност и щастие – Сакрална втора чакра, според други това е Гърлената чакра –на творческото изразяване, истината и комуникацията. Според мен и двете са свързани с Габриел. 

(Lеа-nura *)
לאה נור

* посвещавам на всички, които не вярват в божествената сила на ангелите 



No comments:

Post a Comment