Saturday, November 5, 2016

Michael מיכאל (Bg)

Архангел Михаил ~

     Архангел Михаил (Миха-ел) е най-добре известният божествен закрилник, и помощник на всички хора. Може да се обръщате към него за всякакъв вид закрила, когато сте в опасност на физическо ниво, за защита на дома и собствеността, за безопасно пътуване или когато се намирате в транспорт -кола, автобус, влак, самолет. Той е най-лесен за комуникация, винаги отговаря бързо и лесно се визуализира. Присъствието му е много силно енергийно и не оставя никакво съмнение. Той може да се яви пред теб в сън или медитация. Веднъж се яви в мой сън, излъчваше силна светлина, но първо го видях в далечината , беше усмихнат и носеше чувството на невероятно щастие и спокойствие. Беше облечен в обикновени селски дрехи с пелерина в бежов цвят, и беше заобиколен от други “хора” от двете страни – които всъщност са негови ангели –помощници. Аз знаех още от първия миг, че това е арх. Михаил, и чувство на страхотно щастие, спокойствие и дори екстаз ме завладя. Той се приближи, и лицето му имаше хипнотичен ефект. Не ми каза нищо, но просто се усмихваше и ме гледаше с любов. Аз се почувствах и след това сякаш издигната над земята. Беше уникално преживяване.
Тук трябва да отбележа, че всеки отделен човек "вижда” и усеща архангелите по различен начин. Въпреки това има отделни черти, като цвят светлина, чувство, които съвпадат за всички.

Арх. Михаил най-често е описван и виждан като “мъжко присъствие”, има много ведро и спокойно лице, обикновено се усмихва, има руса коса до раменете. Мисията му е божествена закрила на душата и тялото. Той е ангел на “трансформацията”, преобразяването, преодоляването на пречки, взимането на трудни решения и борбата да отстояваш правото да бъдеш Себе си. Той ще ти даде много сила и енергия да вървиш напред и ще задвижи обстоятелства в живота, които изглеждат в застой, без напредък или в погрешния път. Михаил ще те подкрепи за неща, които изискват бързи и решителни действия, ще ти вдъхне самочувствие, спокойствие и увереност да действаш в правилната посока и за постигане на жизнената си мисия. Като ангел – войн, той е най-често виждан с блестящ меч от огън в ръка (това е божествен огън и има цвят на Рубин) – насочен срещу силите на злото. Той изпълнява толкова много функции в божествената йерархия, че ще го видиш навсякъде. Той е един от ангелите на “прехода след смъртта” и на апокалипсиса заедно с Орфиел, Самаел, Габриел (Гавраил), Рафаел, Захариел, Анаел (Ханиел). Той има власт (командващ) над Селестиален ред “серафими”.

Призови в молитва арх. Михаил когато се нуждаеш от следните качества и намерения:
-          търпение
-          сила
-          кураж
-          безстрашие
-          мотивация
-          амбиция
-          постоянство
-          упоритост
-          борба за кауза
-          самочувствие
-          благоденствие
-          решителност

(* Трябва да се отебелжи, че молитвите към ангелите и към Бог съответно, трябва да са колкото се може повече насочени към добиване на вътрешни качества и духовни принципи, и чак след това на материални неща и придобивки. Ако се помолите първо само за нещо материално, то може да не ви бъде дадено –защото не сте го заслужили).

Сега за визуализацята на арх. Михаил: неговата аура- както и на всички ангели е изпълнена със съвършена светлина. Ще видите цветовете на аурата винаги чисти, блестящи, сияещи, трепкащи от светлина и кристални. Няма да видите просто “цвят” както в земното ниво, но цвят в светлина (или светлина в цвят). Арх. Михаил се визуализира най-често в блестяща златна светлина –или отблясъци на златно в аурата; други цветове, които може да видите са: кралско синьо, кралско пурпурно и рубинено червено. Много хора, работещи с ангелите, биха го видели заобиколен от всички тези цветове, смесващи се помежду си като ефекта на Северното сияние”. Той е привличащ като магнит и очите му имат хипнотичен ефект. Атрибутът му е меч от злато и рубин; Може да го видите и със златен “пентаграм” или триъгълник (пирамида).  Миахил е отговорен за космическия принцип на Пробудената енергия на Волята – Сила, и на пробудения Аз – трансформация, преобразяване. Очите на този архангел имат същия дълбок цвят като на аурата му: блестящо пурпурно, синьо и златно, както и рубинено червено (което е цвета на меча му).  Рубинено червено и златно са неговите цветове, с които ще го визуализирате лесно.

При определени ритуали може да използвате и цветята, съответстващи на Михаил: слънчоглед, червена роза, червен хибискус, червено лютиче, божур, невен. Неговите дървета са: дъб, кедър, лавър, а плодът му е нар.

Окултни символи на Михаил: (* които се използват при ангелски ритуали за напреднали в ангелското просветление)

Небесно тяло: Слънце
Цвят : червен
Елемент: Огън
Посока: изток
Духовна планета: Меркурий
Ден от седмицата: неделя
Метал : злато
Еврейско име: Шемеш
Цикъл за очаквани резултати – 7 дни
Свещи : златни, жълти
Символ: седем лъчевата звезда, пирамида, триъгълник
Плодове: нар, портокал
Символи –животни : златна пеперуда, лъв, грифин
Цветя: слънчоглед, червен хибискус
Чакра: земната (на стъпалата) и коренна
Дърво: дъб
Сефира: Тифарет (Красота) (Кабала символ)

Минералите и кристалите, които се свързват с енергията на арх. Михаил са кристиали на защитата, силата и заземяването: червен яспис, черно-бял яспис, черен обсидиан, тигрово око, слънчев камък, рубин. При молитва, ритуал или призоваване на ангела запалете свещ и поставете някои от минералите за защита. По-силна защита на пространството се активира с червен яспис -пирамида, червен яспис във формата на ангел, черен обсидиан, тигрово око във формата на яйце. Но винаги трябва вие сами да отключите енергията на камъните чрез определна "мантра" (вменявайки на кристала определени функции, които да изпълнява). В един съвършен ангелски ритуал трябва да присъстват следните елементи: свещ, кристал, етерично масло (в арома-лампа), цветя, печата на силата (или знака на съответния ангел в кръг от хартия). Но за ритуалите ще говорим в отделна част. 
Арх. Михаил има специално действие върху Коренната и чакрата на земната енергия -стъпалата. Етеричните масла, които активират най-добре неговата защита са: анасон, черен пипер, тамян, смирна, кедър, дъбов мъх, градински чай, бор, джинджифил, хвойна, здравец. 
Разбира се тези масла могат да се използват и при други ангели, но енергията им е свързана особено със защитата на Михаил и волята. Най-въздействащите от тях са: кедър, тамян, черен пипер. 
Стайни растения, които са носители на защитата и силата на арх. Михаил са здравец, невен, а също и отглеждането на японски бонсай. 

Примерна молитва към арх. Михаил:

**Всеки ангел отговаря на искрена молитва от сърцето, затова всяка ваша лична молитва ще бъде чута винаги. Все пак, за тези които се нуждаят от подркрепа или “пример” с думите на молитвата изписвам тук личната си молитва, която не е за конкретна ситуация:

Архангел Михаил, (мили ангел Михаил..)

Моля те да ме заобиколиш с блестяща сфера от пурпурна и златна светлина от твоето ангелско царство. Направи аурата ми голяма, чиста и сияеща; пречисти всичките ми чакри и енергийно поле със светлина. Помогни физическото и духовното ми тяло да са силни и изпълнени със здраве.

Аз те моля – направи ме силен, защитен и закрилян в моето физическо тяло. Помогни ми да избирам само чисти енергийни храни и елементи –(плодове и мед), които са добри за здравето ми.
Моля те да направиш етерното ми и духовно тяло силно и блестящо с енергия. Моля те, изпрати ми космическия Златно-рубинен лъч да активира чакрите на Земята, Коренната, и Звезден мир на вътрешната сила- пречисти ги и нека имат сияещ цвят.
Аз те моля – събуди моята Сила, вяра и воля за да постигна всички предизвикателства днес. Помогни ми да изпълня ежедневните си задължения с удоволствие, да бъда добра, обичаща и мъдра с другите около мен. Помогни ми да преодолея всички препятствие по пътя си, да преодолея негативните енергии и да бъда изцяло в божествената светлина.
Помогни ми да разбера и активирам твоите космически принципи на: пробудена воля –Сила, и пробуден Аз – преобразяване. Помогни ми да съм заземена, освободена и отворена към Златната божествена светлина.

 Благодаря ти за твоята любов, подкрепа и напътствие в живота ми, сега и завинаги, Амин. (да бъде).

[ nina Lea-nura* ]

* посвещавам на всички, които не вярват в божествената сила на ангелите. 
- Carlos Qevedo (Карлос Кеведо) - изображение на Михаел 


No comments:

Post a Comment