Saturday, September 3, 2016

Element, signs and numbers - I -


    Всички сме чували, че всичко около нас може да е "знак” ,особено когато сме отправили молтви към нашите небесни спътници и Бог. Но кое всъщност е знак, и как да го разпознаем? Знаците са много, но обикновено, ако ангелите искат да забележите даден знак, те непременно ще го повторят, повече от един път, така че да го забележите! Няма как да остане незабелязан, но това какво означава самият знак е оставено на вас да разберете (или ако може да се свързвате с вашите ангели, попитайте ги). 
Знаците могат да са: числа, номера, цветове, хора, думи, послания, животни, символи..Знаците са неизброимо множество предмети и послания, съдържащи символи. Затова тук ще насоча вниманието ви към едни от най-ясните и явни знаци дадени на хората: датата на раждане. Датата, мястото, градът, небесните тела и позицията на луната, са едни от няй-ясните знаци за нас – те съдържат голяма част от информацията за нас, нашите кармични уроци и минали животи, и нашите таланти и постижения. (така, както енергийният отпечатък в аурата, линиите на ръцете и стъпалата са наши специални “отливки” и съдържат информация за нас). 

Тук ще говоря за числата – те имат стойност на знак. Веки човек е свързан с определен кармичен знак или урок, който трябва да научи в този живот. Нещо повече – всички хора, с които сме свързани по някакъв начин притежават знак както за себе си, така и за “нас” и другите. Това е на първо място рождената дата, а после други “флуидни” променящи се знаци, зависими от отношенията ни с околните и със средата). 
Рождената дата обаче, е нещо повече от знак –тя е код. Кодово послание, което съдържа и всички или голяма част от кармичните уроци. Затова астролозите откриват невероятните и необятни сфери на кодовете на личността спрямо небесните тела и планети. 

Неизвестно е, че рождената дата и месецът показват истинския “елемент” на човека, според петте природни елемента – (огън, вода, въздух (вятър), вода, етер). Според това , хората имат различни материални и духовни мисии в света, и могат да се определят като повече или по-малко развиващи се в духовно отношение. 

По схемата на т.нар. от китайската традиция “Лоу Шу” магически квадрат – може да разделим числата на следните категории –
1, 9, 10, 11 – Въздушни (ел. Вятър) елфи 
3, 7 (и всички, чийто сбор е равен на 3, 7) – Огнени (саламандри) 
4, 6 (всички ,чийто сбор от датата е равен на 4, 6) – Земни (гноми) 
2, 8, 22 – (всички, чийто сбор е равен на 2, 8) – Водни (нимфи) 
5 – елемент етер – или обединяващ всички други елементи, което показва и минал живот в духовната сфера. 

Както виждаме 5 е числото в центъра на квадрата. Това го прави и магическо число (както и други негови функции). Числата по хоризонтала са земни и свързани с гномите”, числата по вертикала са водни – на хората нимфи, по левия диагонал са въздушни, а по десния – огнени. Всеки лесно може да определи по рождената си дата към коя категория спада. 

Как околните влияят на кармичните уроци, които трябва да научим? Вижте датите : 1. Дата на раждане, индикира първия урок; 2. датата на раждане + месеца като сбор на чиската индикира втория урок. (това се отнася за датите на хората, свързани с вашия живот!) 
3. Дата + месец + година (като сбор от числа) индикира номера на кармичния път; и какви сходства и общи условия има той с другите. 
Относно самите нас. Всеки човек има неща, които са заложени в неговата карма (или предопределени), които не подлежат на промяна. Това е неминуемо и сигурно, но също така всеки има и уроци, които трябва да научи чрез изборите, които прави в живота си – тези избори се определят именно от “свободната воля” на индивида. Затова освен кармичен път, хората имат свободен път ,който да изберат, но този път е също закодиран от тяхната мисия. Как определяме мисията на човека? Отново с кодовете на рождената дата. 1. Материалната мисия се определя от датата на раждане. (напр. Човекът е роден на 4.07.., неговата материална мисия е 4. или елемент “земя”) 

2. Духовна мисия – определя се от сбора от месеца и датата на раждане. В този случай, духовната мисия на човека е 4 + 7 = 11 – 2 (числото 11 е специално и не се събира само в случаите на личната дата на човека.) 2 е индикатор за ел. Вода, или духовната мисия на този човек е от голямо значение за него, на определен етап от живота му. 

No comments:

Post a Comment