Saturday, September 3, 2016

Element nymphs - V -


Хората на водата –нимфи (2, 8,17, 22, 26) 

Водата е елемент на дълбочината, познанието, скритото знание, мистицизма, окултното, универсалната хармония. Тя е подчертано женски елемент. Хората нимфи (с лични числа 2 -8 -22) обичат водата и са привлечени от всички водни пространства. Добре за тяхната аура и пречистване е ако живеят близо до море, океан, езеро, река. Те често наблюдават водни източници, което влияе много положително върху енергийното им поле. Нимфите са хора често интровертни, с дълбока душевност, не споделящи често, аналитични, мислещи, привлечени са от тайните на вселената, познанието, древната мъдрост, духовните енергии, религиозните учения, психоанализата. Те са също добри учители, педагози, лекари (обикновено са много търпеливи)

За тях се отнася свойството на водата – студена, флуидна, променяща се, пречистваща. 

Те имат богато въображение, което личи в техните черти и естествен чар. Те не обичат заповедите, забързаността, безпокойството. 
Силно духовни личности, концентрирани върху личното си развитие, както и помощта на другите – най-често техните близки и приятели. Те обогатяват вътрешно всеки друг елемент, и са тези, които най-добре разчитат знаците. 
Имат силно изразена сексуална енергия, поради влиянието на луната (особено при нарастваща луна в хороскопа им) 
Имат интереси в много научни области, психология, изкуство, всичко, което подхранва тяхното въображение. Тяхната същност е мистична, в живота си не дават приоритет на материалното, но са добре осигурени, за да осъществят идеите си. 
За нимфите е добре да имат талисмани у дома, както и да носят гривна (или камък) от лапис лазули, син ахат, лазурит, танзанит, опал, нефрит, селенит, планински кристал) 
Датата на раждане (напр. 22) индикира материалните уроци (които са свързани с духовното) както и материалното призвание и мисия на индивида в света. За нимфите то е:

а) пречистване – Чистотата на всички нива е не просто “вътрешна необходимост”, но и мисия за тях. За да имат балансирани енергии те ще трябва да полагат усилия за чистотата на пространството, в което живеят (дом, стая) За тях е важно да отделят време за всички предмети у дома, да пребоядисат стените, и да направят освежаващ ремонт.
б) чистота на физическото тяло и енергиите (често те имат нужда от определен спорт, за да подържат фигурата си - подходящи за тях са плуване, гребане, йога, кунг-фу, тае-бо) 
в) Чистота на отношенията им с околните и близките. (всякакви негативни емоции и преживявания с околните могат да замърсят лесно тяхното чуствително поле, затова трябва да поддържат енергията си с практики като медитация и упражнения. В противен случай емоциите има могат да имат разрушителен ефект.) 
4) Знанието (образованието) е важна част от материалната им мисия. Те трябва да положат усилия, за достигане на високо ниво, често имат вътрешна склонност към научни изследвания и продължават обучението си през целия живот. 
5) духовно познание – интересът им към духовното е много задълбочен през целия им живот. (особено ако са от ордена на “Пентаграма”, обединяващ всички елементи и светлината). Силната им страна е интуицията и те трябва да й се доверяват и развиват. 
Камъни талисмани за хората нимфи са: Лапис лазули, содалит, селенит, ангелит, аметист, кристал. 
Амулети за дома: всички стъклени и кристални предмети – чаши, купи, статуетки. Добре е да имат ангелче от стъкло в спалнята, както и малък декоративен фонтан в дневната. Цветя символи: водни лилии, лотус, ирис, бял мак, лавандула. 
На материално ниво ще имат предизвикателства в кръговете на тези мисии: чистота, познание, духовно развитие, обучение. 



(** Мисията в духовния свят се определя от сбора от датата и месеца. (напр. 5. 05. – 10 духовна мисия; а кармичния път се определя от сбора на датата, месеца и годината. Само датата е индикатор на Материалната мисия.) 



Хората нимфи са често духовни учители, писатели, художници, научни работници. 

No comments:

Post a Comment