Saturday, September 3, 2016

Element gnomes - IV -

Земя (гноми) 4, 6, 13, 15, 24 


Те са свързани с мисията за съхранение на земята и земните ресурси; съхранение на обществото, семейството и семейните ценности. 
Разпространение на любов, спокойствие, мир в обществото или групата (кръга от техни близки и познати); Те са пазители на земята, много добри градинари и отглеждащи различни земеделски култури, те се чустват най-добре във връзка с природата, в природна местност, на село. Защитници на животните, те имат естествено предразположение към домашните животни. Добре е да имат малка градинка или кът с цветя в дома си. Това ще внесе много баланс и положителна енергия в дома. Гномите ще са привързани към дома, защото това е част от материалната им мисия (предопределена на земята) Те ще трябва да се грижат за другите през по-голямата част от живота си. Това може да са родители, деца, болни или бедни хора. Тази мисия им дава основания за профеции в близост до хората, както и естествени лечителски свойства – те стават прекрасни лекари, лечители, терапевти, и имат здраво и силно тяло., но ще страдат от някои тежки периоди на болести. Мисии в материалния свят: 

1) една от най-важните мисии за тях е грижата за другите. (в това число и семейството. Точно затова може да е предизвикателство за тях и да имат известни трудности. Те имат силно развито чувство за дълг, състрадателни са и имат дарбата да успокояват страстите и крайните негативни емоции като яд, гняв...) 
2) баланс на емоционалните състояния (контролиране на емоциите) 
3) Грижа за земята (дървета, растения, цветя, овощни градини...) и грижа за животните. Всички животни са сякаш привлечени от тяхната енергия на спокойствие. Те са прекрасни при работа с животни – ветеринари, спасители, помощници в хуманитарни организации за защита на животните. 
4) Една от мисиите им тук е натрупване и съхранение на материални богатства (пари или имот). Те са толкова свързани със земята, че би било добре за тях да живеят във ферма; пътуванията им ще бъдат сред природни месности и резервати, планини; те често практикуват алпинизъм. За тях е важно пречистващото въздействие на всяко едно дърво и растение. 
(* често именно материалните мисии на човека са под формата на препятствия и изпитания, които трябва да се преодолеят.) 
5) Изграждане на кариера. Това е една от мисиите, възможни за хората “гноми”, които ще бъдат отдадени на работата си, така както и на семейството. 
Талисмани - предмет или гривна от яспис, черен обсидиан, тигрово око. Те ще ги предпазват от негативните енергии, и ще балансират емоциите им. Добри талисмани за дома им са: костенурка от яспис, слон от дърво или камък, котка от дърво, дървени предмети в червени, златисти и зелени тонове; червени и златни свещи. 
За тях най-щастливите и най-болезнените моменти ще бъдат с близките хора – приятели, семейство, родители, деца. 

No comments:

Post a Comment