Saturday, September 3, 2016

Element elves - II -


Сега започваме с разкодирането на групата на “Елфите” или ел. Въздух. (1, 9, 10, 11) Този елемент е много подвижен, гъвкав и притежава множество таланти, и креативност. Мисълта на хората елфи е бърза, и ясна. Те притежават знание за много неща, но не винаги е задълбочено, по-склонни са да се отдават на различни видове занимания, които им омръзват. Имат непостоянство, но са устремени и целенасочени. Най-важното за тези хора е общуването с другите, комуникацията, движението. Елфите обичат промяната, пътуването, авантюристи са и могат да се занимават с много неща едновременно (хобита). Те са разностранни и многолики, често менят настроенията си, но са винаги готови да подадат ръка на някои в нужда. 
Кармичните уроци за хората-елфи (както и за другите около тях), както и тяхната материална и духовна мисия, са свързани с: 

(а) истина, истинност (в някакъв етап от живота си, те ще бъдат или заблудени в лъжа и илюзия, или ще имат предизвикателство относно истината” и защитаването на истината) 
(б) Реалност – нереалност (ще бъдат несигурни за някои действия, и няма да могат да различават реалното от нереалното, независимо в какъв апект – личен живот или кариера.) 
(в) свобода – несвобода – могат да са принудени от обстоятелствата и да не могат да избират, да се чустват затворени в тесен кръг, или несвободни. Свободата ще е тяхна ценност и крайна цел, затова могат да се страхуват от обвързване или да се страхуват да загубят любимите си хора, и да са обсебващи. Свободата е трудно понятие в недуховния свят.
(Г) Движение, активност –застиналост ; Ще се страхуват от застиналостта и неизвестността, те са активни и обичат да се наслаждават на живота пълноценно. Затова трябва да са в непрекъснато движение и да бъдат оставени свободно да изразяват себе си, и да комуникират със света. 

Като цяло хората на Вятъра са – лъчезарни, мили, любвеобвилни, бързи, истинни, искрени, кокетни, притежават чар и остроумие. Обичат движението, и особено до далечни дестинации. Пътуването ги зарежда с енергия. За тях общуването, семейството, социума, приятелите са особено важни и носещи вдъхновение. Затова повечето предизвикателства в живота им ще са от околните, семейството, разбирането, истинността. 
Това е елемент на новите начала, на преодоляването, нестабилността, еуфорията и вдъхновението. Това, което липсва на вятъра е “дълбочина”, стабилност, постоянство. Те имат много умения и таланти, най-често в областта на изкуството, комуникациите, връзките. Те могат да упражняват всякакви профеции – но са особено добри актьори, режисьори, писатели, както и търговци. 
Основния цвят, който им носи успех е светло синият, а тяхната чакра е Пета , Гърлена (Вишудха). За това могат да имат чести проблеми с тази чакра, болно гърло, уши, нос, зъби, (но само при енергиен дисбаланс). Поради връзката си с този елемент, те имат предразположение към високите пространства, планини, летенето, чистия въздух, които ги зареждат с енергия. 

Техният урок е : казване на истината, изразяване на Себе си, изразяване на мисли, чувства, идеи, разбиране на личната свобода, граници и ограниченост. Разбиране на личните способности и таланти, себеосъществяване, общуване. Хората елфи няма да се страхуват от високи пространства, (обикновено) или ще изпитват страх, ако това е предизвикателство в кармичния им план. Затова и двете крайности са възможни. Те са мислители, и изобретатели, които мразят ограниченията. В живота си ще пътуват и ще сменят местоживеенето си, което им връща енергийния баланс. 

No comments:

Post a Comment